Bir felsefe ve yaşam biçimi olarak 1950’li yıllardan bu yana hayatımızda yer alan ve geçmişi 1800’lü yıllara dayanan bohemlik; giyimden sanata, müzikten dekorasyona etkisini hissettiriyor. Son dönemde popüler dekorasyon stilleri arasında gösterilen bohem tarzı dekorasyon hakkında hazırladığımız bu yazımızda en çok merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Renkli bir kişiliğiniz varsa ve evinizin de ruhunuz kadar renkli olmasını istiyorsanız bohem tarzı dekorasyon sizin için doğru tercih olabilir. Rahatından ödün vermek istemeyenlerin, tek düzeliğe alternatif arayanların, kurallara savaş açanların, özgün aksesuarlar kullanmayı sevenlerin ve özgürlüğüne düşkün olanların tercihi bohem tarzı dekorasyon hakkında bilgiler sizleri bekliyor.

Bohem Tarzı Dekorasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bohem tarzı dekorasyonun özünde kurallar bulunmaz, tam tersine bu dekorasyon tarzı özgürlük sunar. Rahatlık en önemli unsurdur mesela, tek bir tarzın hüküm sürmesinden ziyade daha eklektik bir dekorasyon algısı vardır bohem tarzı dekorasyonda. Rahat bir ortam sağlandığı takdirde bohem dekorasyon ruhuna uygun bir şekilde diğer aşamalara geçilebilir. Bohem tarzına göre dekore edilen bir yaşam alanında yastıklarda, halılarda, perdelerde veya koltuklarda etnik motiflere sıklıkla rastlanır; eski eşyalara da canlı renklere de rahatlıkla yer verilebilir. Bohem tarzı dekorasyonu yaşam alanlarında uygulamak isteyenlerin stil trendlerini takip etmesine de gerek yoktur, bohemlikle özdeşleşen özgürlük bu alanda da etkisini hissettirir.

Bohem Tarzı Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Bohem tarzı dekorasyona göre evinizi dekore ederken az sonra sıralayacağımız unsurları göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

  • Bohem tarzı dekorasyonda rahatlık ön planda olmalıdır. Öncelik yaşam alanlarında konforu arttırmak olduğundan eşya seçimi sırasında konfor aranmalıdır.
  • Bohem tarzı dekorasyonda canlı renkler sıklıkla kullanılır, renkler arasında mükemmel bir uyum olması şartı aranmaz. Zıt renkler eş zamanlı olarak kullanılabilir ve bu dekorasyon tarzının imzası haline getirilebilir.
  • Bohem tarzı dekorasyonda etnik desenlere mümkün olduğunca yer verilmelidir. Etnik desenlere sahip yer minderlerinin rahatlıkla kullanılabileceği bohem tarzı dekorasyon özgürlük sinyalleri vermelidir.
  • Bohem tarzı dekorasyonda renkli aydınlatma aksesuarlarına yer verilebilir. Renkli avize modelleri, renkli masa lambası modelleri ve aplik modelleri bohem tarza uygun dekore edilen mekanlarda tercih edilebilir.
  • Bohem tarzı dekorasyonda el işleri büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde çok fazla tercih edilmeyen el işi danteller bohem dekorasyonda oldukça değerlidir. Aynı şekilde koltuk kenarlarında, yastık kılıflarında ve perdelerde püsküller de bohem kültür içinde fazlasıyla makbuldür.
  • Bohem dekorasyonda mobilyalar genellikle takım halinde bir bütün olarak kullanılmaz. Yaşam alanlarının konforunu arttırmaya yönelik seçilen mobilyalar birbirinden farklı tarzlara sahip olabilir, hatta olmalıdır da.
  • Bohem dekorasyonda herhangi bir kural olmasa da genel geçer kabul edilen bazı önemli unsurlar vardır. Kırmızı, yeşil, mavi, turuncu, sarı ve mor gibi sıcak renklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı bu dekorasyon tarzında “az iyidir” felsefesinden ziyade “kalabalıkta enerji vardır” düşüncesi hakimiyeti hissedilir.
  • Bohem dekorasyon tarzı doğru aydınlatma aksesuarlarının seçilmesi ile oldukça gösterişli hale gelebilir. Dekorasyon stilinin ruhuna uygun olacak şekilde aydınlatılan mekanlarda rahatlığın keyfine varılabilir. Bohem dekorasyonda aplikler, lambader ve masa lambası gibi aydınlatma aksesuarlarına ek olarak renkli mumlar da fazlaca yer bulabilir.

Sonuç olarak bohem dekorasyon tarzı, dekorasyonda özgürlük isteyenler tarafından giderek daha çok tercih ediliyor. Kuralsız ve rahatlık odaklı olan bu dekorasyon tarzında renkler ortam enerjisini arttırıyor, her odanın hikayesi etnik seçimlerle dile getirildiğinde bohem dekorasyon farkı hissedilebiliyor.

Paylaş ve Yorum Yap