Rüzgar ve su anlamına gelen Feng Shui, doğal enerjiyi ortamla uyumlu hale getirmeyi amaçlayan bir Çin öğretisidir. Rüzgardan ve sudan gelen enerjiyi yaşam alanlarına taşıyabilmek; daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha mutlu olmak isteyenlerin gözdesi olan Feng Shui tarzı dekorasyon ile ilgili önemli bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
1. Feng Shui Etkisi İçin Fazla Eşyalardan Kurtulun
Feng Shui felsefesi yalınlığı ve enerji akışını savunur. Bu nedenle bu felsefenin en önemli kurallarından biri ev dekorasyonunda kullanılmayan, kalabalık yapan, sevilmeyen, bozulan, çalışmayan ve fazla olan eşyalara yer verilmemesidir. Doğanın enerjisini ve huzurunu evinizde hissetmek için Feng Shui prensiplerini uygulamak istiyorsanız işe fazla eşyalardan kurtularak başlayabilirsiniz.
2. Evinize Işık ve Hava Girsin
Hava ve ışık iyi enerjinin iki temel kaynağıdır. Bu nedenle Feng Shui felsefesine göre yaşam alanlarındaki iyi enerjinin arttırılması için ışıktan ve temiz havadan mümkün olduğunca çok yararlanmalıdır. Evinizdeki fazla eşyalardan kurtulduktan sonra siz de pencereleri açıp evinizi havalandırarak, ev dekorasyonunuzda yeşil bitkilere yer vererek ve doğal ışıktan maksimum ölçüde yararlanarak temel Feng Shui prensiplerinden birini yerine getirebilirsiniz.
3. Renk Seçimlerinizi Mekana Göre Yapın
Feng Shui felsefesi mekanlarda elementleri simgeleyen renklerin kullanılmasını öğütler. Tek renk kullanımının yeterli olmadığını ve doğanın enerjisini çoklu renk kullanımıyla yansıtmak gerektiğini savunan Feng Shui’ye göre özellikle aile boyu birlikte zaman geçirilen ev kısımlarının dekorasyonunda birden fazla renk kullanılmalıdır.
4. Mutfak Tezgahında Bozulmayan Gıdalar Bulundurun
Feng Shui dekorasyon önerilerinin özünde bir felsefe yatar; mutfakların bereketinin arttırılması için mutfak tezgahlarında bozulmayan gıdalara yer verilmesi önerisinin nedeni de budur. Feng Shui huzurunun mutfaklara yansıtılabilmesi için etrafın kesinlikle derli toplu olması ancak tezgahta görünür bir şekilde bozulmayan yiyecek bulunması gerekir.
5. Yatak Odalarında Sakinlik Hüküm Sürmeli
Feng Shui felsefesine göre yatak odalarında ayna, saat, televizyon gibi zaruri olmayan eşyalar veya objeler bulundurulmamalıdır. Yatak odası mümkün olduğunca sakin dekore edilmeli, odada huzurlu bir ortam yaratılmalıdır. Feng Shui felsefesine göre yatak odalarının yerleşimi de oldukça önemlidir. Yatak konumlandırılırken her iki yanı boşluklu olacak şekilde hareket edilmelidir. Yatağın duvara bitişik bir şekilde yerleştirilmesi enerji akışını kesintiye uğratabilir.
6. Evde Karanlık Köşe Kalmasın
Karanlık ve kasvetli bir ev huzur sinyalleri vermeyeceği için Feng Shui dekorasyonunda evlerin en karanlık köşelerinin dahi aydınlatılması önerilir. Gün içerisinde doğal ışığın hüküm sürdüğü odalarda akşam olunca aydınlatma aksesuarları devreye sokulmalıdır. Lambader ve spot lamba gibi aydınlatma fikstürleri tek başlarına ya da ayrı ayrı kullanılabilir.
7. Dekorasyonda Yerleşim Çok Önemli
Feng Shui felsefesine göre dekore edilen yaşam alanlarında yerleşim önemli bir role sahiptir. Örneğin oturma grupları kapıdan mümkün olduğunca uzağa konumlandırılmalıdır. Güven hissinin arttırılması adına kanepelerin arkasında bir duvar ya da sağlamlık hissi yaratacak büyük bir konsol yerleştirilmelidir. Enerji akışının sağlanması için oturma grupları mümkün olduğunca ayaklı modellerden seçilmeli ve enerji akışı engellenmemelidir.
Sonuç olarak dekorasyonda Feng Shui felsefesinin uygulanması deneyim ve birikim isteyen bir süreçtir ve sürekli öğrenme gerektirir. Bu yazımızda en temel uygulamalardan birkaçını sizlerle paylaştık. Siz de evinize Uzak Doğu enerjisini taşımak isterseniz küçük değişikliklerle evinizin huzurunu arttırabilirsiniz.