Kendi işinin sahibi olmak isteyen binlerce kişi için cafe açmak en gözde iş fikirleri arasında yer alıyor.

Bu hayalini gerçekleştiren kişilerden ise maalesef çok azı başarıya ulaşabiliyor. Kendi markasını oluşturan ve kaliteli hizmet veren çok girişimci bulunsa da nedense gerçek başarıya ulaşmak çok da mümkün olmuyor! Neden? diye sorgulandığında lokasyondan satılan ürünlere kadar birçok farklı yanıt başarısızlık nedeni olarak ön plana çıkarılsa da cafelerin dekorasyonunun önemi hiçbir zaman tam anlamıyla fark edilemiyor.

Bu yazımızda cafe açmayı düşünenlere özel cafe dekorasyonu ile ilgili bilgi aktaracağız. Gençler başta olmak üzere toplumun büyük bir kesimine hitap etmek isteyen cafelerin dekorasyonu tasarlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili detaylar sizleri bekliyor…

Cafe Dekorasyonu Hem Samimi Hem de Ayrıcalıklı Olmalı

Dekorasyon doğru planlandığında mekanların ruhu farklılaşır, dekorasyon mekan algısını bir üst noktaya da alta da taşıyabilir. Bu nedenle cafe açan ya da açacak olan girişimcilerin hedef kitlesinin beğenileri özelinde dekorasyon planlamasına girmeleri gerekir. Cafe dekorasyonunun en önemli unsurlarından biri samimiyettir. Samimiyet algısının yaratılabilmesi adına cafenin duvarlarının renginden servislere kadar tüm detaylar dikkatli bir şekilde planlanmalıdır. Müşterilerin beğenisini kazanan detaylar franchise zincirlerinden bağımsız olarak kendi markalarını yaratmak isteyenlerin elindeki en büyük güç olacaktır. Samimi dekorasyon unsurlarının standart olmamasına özen gösterilirse ve mümkünse o cafeye özel tasarımlar hayata geçirilirse işte o zaman o cafenin başarılı olma ihtimali arttırılabilir.

Cafelerin Bahçeleri “Hoş Geldiniz” Demeli

Cafelerin iç dekorasyonu kadar dış dekorasyonu da önemlidir. Bahçesi bulunan cafelerin en önemli avantajlarından biri olan açık hava ayrıcalığı en başarılı şekilde değerlendirilmelidir. Cafe açılmak istenen lokasyonun bahçesi varsa bahçe müşteriler için bir cazibe merkezine döndürülmelidir. Cafe, çevredeki işletmeler ve yapılar arasında fark edilebilecek renklere boyanmalı, gün ışığında bahçedeki aksesuarların renkliliği ön plana çıkmalı, güneş battığında ise en başarılı aydınlatma tasarımı ile müşteriler içeriye davet edilmelidir. Cafelerin dışındaki cazibe cafelerin iç dekorasyonu ile bütünleştirilmeli, bu amaçla cafelerin geniş pencerelere sahip olacak şekilde tadilata uğraması önerilmektedir.

Cafelerin İç Tasarımında Hedef Kitleye Hitap Eden Materyaller Kullanılmalıdır

Her girişimcinin aklında hayata geçirmeyi planladığı iş fikri ile ilgili hayaller olur. Hayaller hedef kitle seçimiyle başlar ve hedef kitle belirlendikten sonra tüm konsept hedef kitlenin tercihleri doğrultusunda belirlenir. Cafelerin hedef kitlesi belirlendikten sonra hedef kitlenin beklentilerinin kapsamlı bir şekilde analiz edilmesi ve tercihlerinin öğrenilmesi başarının anahtarı niteliği taşır. Satılacak ürünler, servis personellerinin tercihi ve dekorasyon hedef kitleyi etkileyecek şekilde seçilir. İç dekorasyonda kullanılacak materyaller de cafenin dekorasyonun benimsenmesi adına oldukça önemlidir. Son yıllarda özellikle gençler tarafından çok beğenilen endüstriyel ve Retro tasarım unsurları cafelerin dikkat çekmesini kolaylaştırır. Ahşap materyaller samimi bir ortam yaratır ve betonlar modernizm sinyalleri verir. Başarılı olma politikasıyla faaliyete geçirilen bir cafenin iç dekorasyonundaki tüm malzemeler birbirini tamamlarken görenlerin enerjisini yükseltecek şekilde tercih edilmelidir.

Elbette ki Aydınlatma!

Cafelerin başarısını arttıran ve dekorasyonunu mükemmelleştirip cafeleri müşterileri için vazgeçilmez kılan en önemli unsurlardan biri de şüphesiz aydınlatma tasarımıdır. Gündüz gün ışığı alan cafelerin dahi vurgu, görev ve genel aydınlatma fikstürlerine ihtiyacı vardır. Yeterince gün ışığı almayan cafelerde ise aydınlatma tasarımının önemi her zamankinden fazla olur. Cafenin iç dekorasyonunda kullanılan materyaller de göz önünde bulundurularak tercih edilen lambader, aplik, avize ve masa lambası gibi aydınlatma aksesuarları ile cafelerde çok katmanlı bir aydınlık yaratılmalıdır. Böylece cafeler atmosferleri ile davetkar, aydınlıkları ile etkileyici bir izlenim yaratabilir.

Paylaş ve Yorum Yap