“Öyle şey mi olur?” demeyin, bazı renkler dekorasyonu baştan aşağı değiştirebiliyor. Renklerin gücü banyo dekorasyonunda da belirleyici bir unsur olarak ön plana çıkıyor.

Lüks görünen ve zengin izlenim yaratan banyoların dekorasyonu için sanıldığı gibi çok büyük bütçelerin ayrılmasına gerek olmuyor. Renklerin ardındaki giz bilindiğinde ve doğru aksesuarlar seçildiğinde banyolar dekorasyonlarıyla fark yaratabiliyor.

Amaca uygun renkler seçildiğinde ve banyo aydınlatması iyileştirildiğinde banyoların konforu da eş zamanlı olarak artabiliyor. Bu yazımızda banyo dekorasyonunu yenilemek ve banyolarına elit bir atmosfer katmak isteyenlere özel önemli ipuçları aktaracağız.

Elegant Bir Sadelik İçin Beyaz

Banyonuz hem sade hem şık hem de elegant bir atmosfere bürünsün istiyorsanız dekorasyon renk tercihinizi beyazdan yana kullanabilirsiniz. Dolaplarınızı ve raflarınızı beyaz renkte seçebilir ya da var olan banyo mobilyalarınızı beyaza boyayabilirsiniz. Banyo dekorasyonunuzu tamamlamak için beyaz ya da soft renkli havlulardan ve zarif banyo avize modellerinden yardım alabilirsiniz.

Gri Banyolar Klasik Bir Güzelliğe Vurgu Yapar

Açık gri tonları son yıllarda tüm ev dekorasyonunda en çok tercih edilen renklerin başında gelir. Grinin rahatlatıcı ve klasik dekorasyonu vurgulayan doğası bu rengi klasik ve lüks banyoların da vazgeçilmez renklerinden biri haline getirir. Gri rengin hakimiyetindeki banyolarda beyaz ve gri ile en çok yakışan sarı, turuncu, pembe ve mor aksesuarlar tercih edilebilir. Aynı şekilde spot lambalar da gri renkli banyoların tamamlayıcısı olarak kullanılabilir.

Turkuaz ve Bejin Birlikteliği Enerjiyi Arttırır

Hem sade hem de sıcak bir banyo dekorasyonuna imza atmak istiyorsanız bej ve turkuaz renklerini birlikte kullanabilirsiniz. Minimal banyo dolapları, tezgahları ve raflar turkuaz renge; duvarlar ise bej tonlarına boyandığında bu iki renk dikkat çekici bir uyum yakalayabilir. Dekorasyonda ferahlıktan yanaysanız siz de banyonuzda kontrast renkleri birlikte kullanarak aydınlık bir atmosfer yaratabilirsiniz. Dekorasyonu tamamlamak için aynalar, beyaz havlular ve banyo genişliğine göre renkli bir puf de tercih edebilirsiniz.

Ahşap Sıcaklığı Banyolarda Lüks Esintiler Yaratır

Son yıllarda banyo tezgahları ve dolapları ahşaptan üretildiğinde hem daha pahalıya satılıyor hem de banyoda lüks kavramını yeniden tanımlıyor. İmkanınız varsa banyo duvarlarınızı ahşap paletlerle kaplatabilir, banyonuzun havasının tamamen değişmesini sağlayabilirsiniz. Ahşap materyallerin sıcaklığından da görünümündeki zarafetten de banyolarınız için yararlanabilirsiniz. Banyo dekorasyonunda ahşap kaplamalardan yana oy kullanacaksanız mümkün olduğunca kaliteli malzeme seçmenizi öneriyoruz. Neme dayanıklı olan ağaç türlerini tercih ederek banyonuzun keyfini daha uzun süre çıkarabilirsiniz.

Eflatun ve Mor Tonları Çok Moda

Mor rengi zenginlik ve huzur algısı yaratan bir renktir. Bu nedenle son yıllarda birçok iç mekan tasarımında yer bulur. Siz de banyonuzun sade ama iddialı bir dekorasyona sahip olmasını istiyorsanız duvarları açık mor rengine yani eflatuna  boyayabilir, mor renkli çiçeklerle bezeli beyaz vazoları banyonuzda konumlandırabilir ve sudan etkilenmeyen tasarım banyo avize modelleri ile banyonuzu taçlandırabilirsiniz.

Toz Pembe, Beyaz ve Siyah ile Retro Bir Tarz Yakalanabilir

Uçuk pembe tonlarında banyo duvarları, beyaz mobilyalar ve beyaz mobilyalara hareket katan siyah detaylar ile banyonuzu zengin, gösterişli ama aynı zamanda Retro bir tarzda dekore edebilirsiniz. Var olan banyo mobilyalarınızı revize ederek ve duvarları boyayarak minimum maliyetle maksimum değişimler yaratabilirsiniz. Banyo raflarınızda antika görünümlü aksesuarlar ve duvarlarda aplik modelleri kullanarak elde edeceğiniz görüntünün göz alıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

https://www.thespruce.com/make-your-bathroom-look-expensive-4053172 görseller için linkten yararlanılabilir.

Paylaş ve Yorum Yap