Her ne kadar kış soğuğu peşimizi pek bırakmasa da resmi olarak bahar aylarına girmiş bulunuyoruz. Güneşin sıcaklığını ara ara hissetmemizle birlikte evlerimizin dekorasyonunda küçük değişiklikler yaparak bahar aylarının ambiyansını evlerimize taşıyabiliriz. Siz de gri gökyüzünden arda kalan tüm izleri evinizden silmek istiyorsanız bahar aylarına özel dekorasyon önerilerimizi hayata geçirebilirsiniz.

Her bahar olduğu gibi havada polenlerin uçuşmaya başladığı bu güzel günlerde evinizin dekorasyonunun bir parçası haline gelen koltuk örtülerinden, battaniyelerden veya tasarım pikelerden kurtulabilirsiniz. Evinize daha çok güneş ışığı girsin diye tüm perdeleri açabilir, evinizi havalandırabilir ve rengarenk dekoratif unsurlarla mevsim değişikliğine adapte olabilirsiniz. Başka ne yapabilirim? derseniz, işte önerilerimiz…

Evinizde Canlı Çiçeklere Yer Açın

Bahar tazeliktir, hayattır; ne donduran bir soğuk ne de iç bunaltan bir sıcaktır. Üzerinizdeki bitkinliği ve eve kapanma isteğini azaltan bir geçiş dönemi olarak bahar ayları renklerin dans etmesine de güzel bir hazırlıktır. Evinizi bahara hazırlamak istiyorsanız canlı çiçeklerden yardım alabilirsiniz. İsterseniz yemyeşil isterseniz rengarenk çiçeklerden oluşan, nefes alan bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Salonunuzun bir köşesine canlı çiçekleri sıralayarak evinizin odak noktasını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bir de spot lambayla aydınlatırsanız köşenizi, bahar enerjisini evinize taşıyabilirsiniz.

Puantiyeli Perdelere Ne Dersiniz?

Perde seçimleri oda dekorasyonunun önemli bir parçasıdır, genellikle ihmal edilse de perdelerin dekorasyonu ne denli etkileyebileceği gerçeği baki kalır. Siz de kış soğuğunu anımsatan tek renkli ve kalın perdelerinizden sıkıldıysanız bahar aylarında renkli ve canlı tasarımlara sahip perde seçimleri yapabilirsiniz. Bizim önerimiz düz beyaz üzerine renkli puantiyelerin olduğu perdelerdir. Böylece salonunuzun hakim rengi ne olursa olsun beyaz üzerine renkli puantiyeli perdeler dekorasyonunuzu hareketlendirecektir.

Rafları Süsleme Zamanı

Baharın gelmesiyle birlikte sizin de içiniz içinize sığmıyorsa bahar esintisini salonlarınızın yanı sıra mutfağınıza, banyonuza ve koridorunuza taşımak için rafların yardımını alabilirsiniz. Dekorasyonda raf kullanımı giderek popüler hale gelirken rafların organize etmeyi kolaylaştırmasının avantajları da yaşanabiliyor. Cam dekoratif ürünlerine turkuaz, turuncu, pembe ve sarı tonlarında taşlar konularak, cam saksılara yapay ya da doğal çiçekler yerleştirilerek, raflardaki boş çerçevelere renkli objeler yapıştırılarak evlerin dekorasyonunda hareket yaratılabilir. Hatta banyo raflarına renkli el havluları bile daha ferah bir görünüm elde edilmesini sağlayabilir.

Kırlentler Yeni Kılıflara Hasret Kaldı

Klasik renklerde oturma gruplarınız olsa dahi kırlent kılıfı seçimlerinizle evinizde baharı karşılayabilirsiniz. Floral desenlerden ve gökkuşağının renklerinden yardım alabilir evinizde kasvetli bir hava varsa dağıtabilirsiniz. Kırlentlerinizi bahara uygun hale getirdiğinizde rahatınızdan da ödün vermek zorunda kalmazsınız.

Koridorda Floral Desenli Duvar Kağıtlarını Denemelisiniz

Evinizin koridoru bir oda olmadığı için dekorasyonuna yeterince önem vermediyseniz büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz. Evinize girer girmez sizi floral desenli duvar kağıtlarının karşılamasından duyacağınız mutluluğu hafife almamalısınız. Beğenilerinize göre duvar kağıdı seçerek ve koridora renk katacak aksesuarlar koyarak beklentilerinizi fazlasıyla yerine getiren bir değişimi başlatabilirsiniz.

Halıları Unutmak Olmaz!

Odalarınızın baştan aşağı mükemmel bir dekorasyona sahip olmasını istiyorsanız halı seçiminizi özenle gerçekleştirmeniz gerektiğinden daha önceki yazılarımızda bahsettik. Şimdi ise bahar aylarına uygun olarak halı seçimlerinizi gözden geçirmenizi öneriyoruz. Renkli ve bahar atmosferine uyan halıları sermeniz için şimdi tam zamanı! Açık tonlarda halı seçerseniz temizliği zor olsa da güneş ışığını ön plana çıkaracaklarından emin olabilirsiniz.

Renkli Lambader Modelleri Sizi Bekliyor!

Aydınlatma tasarımının olmazsa olmazları arasında yer alan lambader modelleri için bahar aylarında renkli abajurlar kullanmalısınız. Böylece evinizin aydınlatmasını iyileştirirken daha sıcak ve samimi bir atmosfer de yaratabilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap