Evinizi yenilemek istiyorsanız ya da yeni evinizi nasıl dekore edeceğinizi düşünüyorsanız bu yazımızda dekorasyon tercihlerinizle fark edilebileceğiniz zamansız dekorasyon önerilerini sizlerle paylaşacağız.

Siz de yaşam alanlarınızın dekorasyonunu planlarken beklentilerinizi ve kişisel zevklerinizi göz önünde bulundurarak önerilerimiz arasından seçim yapabilir ve yaratıcılığınızı elit zevkinizle destekleyebilirsiniz.

Desenlere Yer Verin

Özellikle yatak odası dekorasyonunuzu değiştirmek istiyorsanız bu önerimiz oldukça işinize yarayacak. Genellikle es geçilen ve fazla da önemsenmeyen yatak odası dekorasyonları doğru planlandığında göz alıcı bir etki yaratabilir. Yatak odanızda yatağınızın üzerindeki yastıkların, halının ya da yatak örtüsünün desenli olmasına dikkat ederseniz bahar gelmeden rüzgarlarını odanıza taşıyabilirsiniz.

Koridorunuzun Renkleriyle Oynayın

Evinizin girişini ve koridorları gökkuşağının renkleriyle boyadığınızda içinizin açılması bir yana evinizin tüm atmosferini değiştirebilirsiniz. Birbirinden canlı ve belki de koyu ama iddialı renklerle evinizde yaratmak istediğiniz değişikliğin üstesinden başarıyla gelebilirsiniz.

Eşyaları Tarzlarına Göre Gruplandırın

Evinizin genelinde de odalarınızda da tek bir dekorasyon tarzını benimsemek zorunda değilsiniz. Salonunuzda hem antika parçaları hem vintage tasarımları hem de çağdaş çizgiler taşıyan aksesuarları eş zamanlı kullanabilirsiniz. Fakat bu iddialı tercihi yapacaksanız aynı tarz eşyaları bir arada kullanmanızı ve gruplandırmanızı öneriyoruz. Bu şekilde hem eklektik hem de zevkli bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Duvarlarınızı Canvas Tablolara Dönüştürün

Evinizin duvarlarında sizin zevkiniz tezahür etsin istiyorsanız canvas tablo izlenimi yaratan duvar kağıtlarından yardım alabilirsiniz. İstediğiniz manzara ya da görsel özelinde tercih edeceğiniz duvar kağıtları ile evinizin havasını tazeleyebilirsiniz. Duvar kağıdı seçerken gözünüzü çok yormayan ve hayal dünyanızın sınırlarını genişleten örneklere yoğunlaşabilirsiniz.

Renk Kontrastlarına Başvurun

Odanızın dekorasyonunda tek bir hakim renk seçebilir ve diğer eşyaların rengini hakim renklerin farklı tonlarında tercih edebilirsiniz. Bu geçerli bir seçenektir ama farklılaşmak istiyorsanız kontrast renkleri eş zamanlı kullanmalısınız.

Yeni ve Eski Arasında Denge Kurun

Odanızda bütünsel bir dekorasyon algısı hakimiyeti kurmak istiyorsanız eski ve yeni parçaları dengeli bir şekilde kullanmayı öğrenmelisiniz. Örneğin oymalı mobilyalarla modern tasarıma sahip oturma gruplarını ön plana çıkaracak bir yerleşim düzeni oluşturabilirsiniz. Böylece evinizde hem klasik hem de modern dekorasyonun izlerini taşıyabilirsiniz.

Konforunuzdan ASLA Vazgeçmeyin

Elbette evinizin göz kamaştırıcı bir dekorasyona sahip olmasını bekleyebilirsiniz yine de önceliğiniz evinizi güzelleştirirken aynı zamanda konforunuzdan da ödün vermemek olmalıdır. Berjer ve oturma grupları seçiminden avize tercihlerinize kadar tüm detaylara konforunuzu önceliklendiren bir perspektifle karar vermelisiniz.

Bırakın, Güneş Işığı Sizi Yönlendirsin

Odalarınızın dekorasyonunun kusursuz olmasını istiyorsanız aydınlatma aksesuarlarını doğru konumlandırmalısınız. Odalarınızı her zaman katmanlı bir şekilde aydınlatmaya gayret etmeli, bunun için de birden fazla aydınlatma aksesuarını tek bir odada kullanmaktan kaçınmamalısınız. Odanızın alanına ve tavan yüksekliğinize uygun seçilmiş bir avize, odanızın köşelerini aydınlatan lambader modellerini, odanızın odak noktası olan alanlar için masa lambası almayı unutmamalısınız. Böylece güneş ışığından yeterince yararlanamasanız dahi eksikliğini daha az hissedebilirsiniz.

Sandalye Seçimlerinizi Özgürce Yapın

Yemek masanızı çevreleyen sandalyelerin seçiminde doğruluğu kabul edilmiş kriterlere bire bir uymak zorunda değilsiniz. Sandalye kumaşlarınızda ya da sandalye modellerinizde farklılaşmaya gidebilirsiniz. Dekorasyon zevkinizi kalıplara sığdırmaktansa kendi iç sesinizi dinleyebilirsiniz.

Evinizin Girişini Davetkar Hale Getirin

Evinizin girişini yani antreyi canlı renklere boyayabileceğinizi az önce belirttik, yine de farklı alternatifleriniz de bulunuyor. Örneğin güneş ışığı alan bir antreniz varsa bu şansınızı kullanabilir ve antreyi daha davetkar hale getirmek için aynaların gücüne başvurabilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap