Modern mi Avangart mı? Hangisi size daha yakın?

Hayatınızda köklü bir değişime gitmek istiyorsanız yeni ev aldığınızda ya da taşındığınızda elinize büyük bir fırsat geçer. Yepyeni eşyalar, yepyeni aydınlatma aksesuarları ve yeni bir ev hayatınıza büyük bir dinamizm katar.

Bir anda tüm dünyanız değişir; yeni evinizi dekore ederken kafanızda birçok belirsizlik oluşabilir. Hangi dekorasyon trendlerini takip edeceğinize ya da moda trendlere kapılıp kapılmayacağınıza karar vermek bir hayli zor olabilir. Seçeceğiniz avize, aplik ve lambader modellerinin zevkinizi en ince şekilde yansıtacağını bildiğiniz için de süreç konusunda çok titiz davranabilirsiniz. Bu yazımızda seçim yapmakta zorlananlara önemli ipuçları vereceğiz. İlk olarak tarzınızı belirlemeniz için belirleyeceğiniz tarzların olumlu olumsuz yönlerini sizlerle paylaşacağız.

Klasikten Vazgeçemeyenler için Avangart Dekorasyon

Neredeyse tüm dekorasyon dergilerinde “avangart” kavramı geçiyor. Avangart dekorasyonu, klasik dekorasyon trendlerinin güncellenmiş, değişime uğramış, şık ve aynı zamanda gösterişli bir versiyonu olarak tanımlayabiliriz. Evinizi zengin göstermek ve asil beğenilerinizi ortaya çıkarmak istiyorsanız avangart dekorasyon trendlerinin büyüsüne kapılacağınızdan emin olabilirsiniz.

Evinizin ışıklandırılması için seçtiğiniz avangart aydınlatma aksesuarları evinizi sadece aydınlatmakla kalmaz. Göz alıcı tasarımları ile seçtiğiniz avize veya aplik modelleri ev dekorasyonunuzun parlayan yıldızına dönüşür. Avangart avize modelleri oldukça gösterişlidir. İddialı, tasarım detaylarında gizlidir. İlk baktığınız anda onları fark edersiniz. Ortamlara iddia katarlar ve oldukça pahalı görünürler. Avangart aydınlatma aksesuarları aynı zamanda yaşam alanlarınıza zarif bir ihtişam katar. Ayrıcalıklı tasarımları ürünlerin el yapımı olduğu izlenimini aktarır. Perdelerden döşemelere, aplik modellerinden lambader ürünlerine kadar ev eşyalarınızın tamamında avangart tarzı kullanabilirsiniz.

Tüm avantajlarının yanı sıra avangart aydınlatma aksesuarlarının bazı dezavantajları da bulunur. Tasarımları çok incelikli ve detaylıdır. Bu nedenle temizliği pek kolay sayılmaz. İşlevselliğinin yanı sıra ihtişam odaklı ürünler oldukları için de elektrik üretimi konusunda biraz müsrif oldukları söylenebilir. Ancak seçim elbette size ait; avangart tarzın hakimiyetini kabul ederseniz evinizi masal diyarlarından bir köşeye döndürebilirsiniz.

Modern Akımın Büyüsüne Kapılanlar için Modern Dekorasyon

Modern Akımın Büyüsüne Kapılanlar için Modern Dekorasyon

İnsan hayatının karmaşası, yaşanan toplumsal değişimler ve evlere yüklenen anlamların değişmesiyle modern dekorasyon etkisinin güçlendiğini inkar edemeyiz. Modern dekorasyon trendleri; sadeleşmek, rahatlığı ön plana çıkarmak ve estetik zevkleriyle beğeni toplamak isteyenlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Siz de evinizde baskın bir yalınlığın hüküm sürmesini istiyorsanız modern tarzın sunduğu ferahlığa teslim olabilirsiniz.

Modern spot, lambader ve aplik modelleri modern dekorasyonu benimseyen kişilerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır. Bunun temel sebebi aydınlatma aksesuarlarının hem görsel algıyı değiştirmeleri hem de sadelikleriyle ortamların zarafetine katkı sağlamalarıdır. Modern modellerin birçok avantajı da bulunur. Yalın tasarımları nedeniyle temizlikleri oldukça kolaydır, mekanları ferahlatan bir etkiye sahiptirler. Tüm mekanlara uyum sağlamaları da modernizmin etkisinin kolayca yayılmasını mümkün kılar. Tek bir aksesuarla dahi yaşam alanlarının atmosferinin değiştirilebilecek olması avize ve lambader seçimlerinin önemini arttırmaktadır. Bu ürünlerin elektrik tüketimi konusunda oldukça cimri olduklarını da hatırlatmak istiyoruz.

Modern aksesuar ürünlerinin dezavantajlarını saymamız gerekirse ilk olarak gösterişten uzak olduklarını söyleyebiliriz. Elbette bu başlı başına bir olumsuzluk sayılmaz. Herkes dekorasyon tercihlerinin büyüleyici bir etkiye sahip olmasını tercih etmeyebilir. Modern aydınlatma aksesuarları dikkatli gözlerden kesinlikle kaçmayacaktır. Ortamlara uyum sağladıkları için ortamların doğal bir parçası haline gelirler. Çok iddialı olmasalar da doğru konumlandırıldıklarında mekanların tüm atmosferini değiştirebilecek güce de sahiptirler.

Sonuç olarak;

Modern ya da avangart dekorasyon trendlerine ilgi duyabilirsiniz. Evinizi dekore ederken bu iki tarzı birlikte de kullanabilirsiniz. Önemli olan evinizi size özel hale getirmeniz ve ışığın büyüsünü yaşam alanlarınıza taşımanızdır. 

Paylaş ve Yorum Yap