Bir evin nasıl dekore edileceği ev sahiplerinin zevkleri ve beklentileri doğrultusunda belirlenir. Kimi zaman zamansız dekorasyon stilleri kimi zaman ise en popüler dekorasyon stilleri tercih edilir.

Bu yazımızda yeni ev alan ya da evinin dekorasyonunu yenilemek isteyenlerin kararlarını kolaylaştırmak amacıyla en popüler dekorasyon stilleri hakkında önemli bilgiler aktaracağız.

Klasik Tarz Ev Dekorasyonu: Geçmişin İzleri Günümüzde

Geçmişin izlerinin günümüze uyarlanmasına dayanan klasik tarz dekorasyon stili etkisini yıllardan beri kaybetmiyor. İnce işçilikleri ve göz alıcı detayları ile salonların baş köşesinde yer alan mobilyalarla karakterize klasik ev dekorasyon stilinde gösterişli avize modelleri, özel tasarım lambader ve aplikler sıklıkla tercih ediliyor. Klasik tarza göre dekore edilen evlerde genel olarak pastel tonların hakimiyeti olsa da parlak renkler de dekorasyonu tamamlamak amacıyla kullanılabiliyor.

Rustik Ev Dekorasyonu: Doğallık Revaçta

Ahşapların sıcak büyüsüne karşı koyamayanların en gözde dekorasyon stil tercihleri arasında gösterilen rustik dekorasyon stilinde doğanın bir parçası haline geliniyor. Abartıdan ve gösterişli eşyalardan arındırılan bu dekorasyon stilinde hasır ürünlere bol bol yer veriliyor. Genellikle toprak tonları, siyah ve beyaz renkler tercih ediliyor, mobilyaların rahatlığı ise rustik dekorasyon stilinin en önemli dinamiği olarak kabul ediliyor. Evlerinde rustik dekorasyon stilinden izler görmek isteyenlerin doğal malzemelerle modern aksesuarları eş zamanlı kullanması, çok koyu renkleri tercih etmemesi, genel aydınlatmayı masa lambası gibi estetik aydınlatma aksesuarları ile tamamlaması öneriliyor.

Asya Dekorasyon Stili: Minimal ve Sade

Asyatik dekorasyon olarak da tanımlanan Asya dekorasyon stilinde pürüzsüz ahşap mobilyalar sıklıkla kullanılır. Genellikle minimal bir tavrın hakim olduğu Asya dekorasyon stilinde gösterişli avize modellerine de çok parlak renkli şatafatlı aksesuarlara da yer verilmez. Yeşil renkli bitkiler, mumlar ve kuru çiçekler tercih edilebilir; sadelikten ise kesinlikle ödün verilmemelidir. Huzurlu bir ortam oluşturulmanın hedeflendiği Asya dekorasyon stilinde Uzak Doğu motiflerine sahip objeler de dengeli bir şekilde kullanılabilir.

Parizyen Dekorasyon Stili: Gösterişli Bir Şıklık

Büyük pencereler, yüksek tavanlar, ferforje balkonlar, gösterişli avize modelleri ve iddialı renk eşleştirmeleri ile karakterize olan Parizyen dekorasyon stilinde romantik bir hava hakimdir. Klasik ayaklı mobilyalar, kadife kumaşlar, antika eşyalar, tablolar ve gösterişli avizeler Parizyen dekorasyon stilinin olmazsa olmazlarıdır. Her ne kadar mekanın ruhuna göre Parizyen dekorasyon uygulansa da beğeniler doğrultusunda tüm mekanlara Parizyen dekorasyon stili uygulanabilir.

Bohem Dekorasyon Stili: Konforlu, Renkli ve Rahat

Bohem yaşam tarzının dekorasyon stiline yansıması sonucu ortaya çıkan bohem dekorasyon stilinde aksesuar kullanımı, canlı renkler ve konforlu mobilyalar tercih edilir. Enerjik bir ruh hali içerisinde olan ve yaşam alanlarında da bu enerjinin devam etmesini isteyen kişilerin giderek daha fazla tercih ettiği bohem dekorasyon stilinde rahatlık her şeyden önce gelir. Motifli ürünlerin de yer bulduğu bohem dekorasyon stili eski eşyalarını kullanmak isteyen kişilere de göz kırpar.

Modern Dekorasyon Stili: Günü Kaçırmak İstemeyenlerin Tercihi

Yenilikten beslenen, şıklık kadar konforu da barındıran, sadeliğin hüküm sürdüğü modern dekorasyon stili çağımızın en gözde dekorasyon tarzları arasında yer alır. Beyaz, siyah, gri ve krom renklerin oldukça fazla kullanıldığı modern dekorasyon tarzında aksesuarlar önemli bir yere sahiptir. Abartıdan uzak işlevsel avize modelleri, aplik modelleri ve spot lamba kullanımının revaçta olduğu modern dekorasyon stilinde canlı renkler fark yaratır.

Paylaş ve Yorum Yap