Doğal taş döşemeler ve özel aydınlatma sıcak mekanlar için yeni bir dekorasyon alternatifi olabilir.

Doğal taş döşenmiş duvar üzerinde beyaz aplik aydınlatma

Son yıllarda doğal taşlar hem dış hem de iç dekorasyonda etkisini artırmaya başladı. Zaman zaman doğal taştan yapılan dekoratif ürünler, zaman zaman duvar kaplamaları ve aksesuarlar özel ışıklandırma ile birlikte evlerin çehresini değiştirebiliyor. Betonarme evlere sıcaklık, elegantlık ve çokça şıklık katan doğal taşlar özel ışıklandırmalarla birlikte büyüleyici bir etki yaratıyor. Yalnızca evlerin içlerinde değil bahçelere de hayat veren doğal taşların çeşitliliği seçim yapmayı zorlaştırıyor. Birbirinden özel niteliklere sahip mermerler ve dünyanın geçmişini günümüze taşıyan oniks taşlar dekorasyon dünyasında tek kelimeyle devrim yaratıyor.

Cesur tercihler yapan dekorasyon meraklılarının gözdesi olmayı sürdüren doğal taşlar ev dekorasyonunda çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. Siz de evlerinizi kişiselleştirmek için doğal taş kullanımına başvurmak istiyorsanız bu yazımızda doğal taş ve ışıklandırma kullanımı ile ilgili detaylı bilgi ve çeşitli alternatifler bulabilirsiniz.

Duvarları Doğal Taş Blokları ile Kaplatabilirsiniz

Bir duvarı tamamen taş döşenmiş oda ve aydınlatma ürünleri

Evinizin odak noktasını değiştirmek istiyorsanız birbirinden farklı renklerde doğal taş kaplamalarından yararlanabilirsiniz. Bütçenize göre tercih edebileceğiniz birçok doğal taş evinizin havasını değiştirmeye yetecektir. Doğal taş seçimlerinizi yaparken maddi kaygılardan uzaklaşma şansınız varsa oniks taşların zarafetini yaşamanızı öneriyoruz. Milyonlarca yıl önce oluşan ve ışığı göz alıcı bir şekilde geçirme özelliği olan oniks taşlarla kaplayabileceğiniz duvar tüm evinizin atmosferini değiştirecektir. Alttan ışıklandırma sistemi de kurduğunuz takdirde evinizin tartışmasız en seçkin köşesi oniks taşlarla döşenen duvar olacaktır. Farklı bir aksesuar kullanmaya gerek olmadan evinize şıklık katacak olan oniks taşından dilerseniz masa, sehpa ve büyük vazolar da yaptırabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Böylece aldığınız sonuçları mükemmelleştirebilirsiniz.

Doğal Taştan Masa Mı Olur?

Doğal taştan yapılmış yemek masası ve üzerinde modern avize

Olur, hem de en güzelinden. Son yıllarda mermer ve oniks taşlardan özel üretilen masalar çok fazla tercih ediliyor. Maliyetleri yüksek, ancak maddi durumu bu alışverişi yapmak için uygun olan kişiler bu seçimlerinden vazgeçmiyor. Birbirinden renkli doğal taşlar özenle işleniyor, mermer işçiliğinde başarılı ustaların elinden çıkan masalar tüm evin yıldızı haline geliyor. Geçmişin ihtişamını ve doğanın mucizesini evlerinde ağırlamak isteyenlerin aklını başından alan mermer masa modellerine siz de göz gezdirebilir, masalarınızı lambader, spot lamba ve masa lambası gibi aksesuarlarla ışıklandırarak doğa üstü bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonunuzda Doğal Taşları Kullanabilirsiniz

Bir duvarı doğal taş ile süslenmiş banyo, modern lavabolar ve aplik aydınlatmalar

Uzun süre dayanıklı olmaları, ortamdaki negatif elektriği almaları ve dekorasyonda kullanıldıklarında hayranlık uyandırmaları doğal taşların banyolarda kullanılmasını sağlıyor. İster loş ister güçlü ışıklarla ön plana çıkarılan doğal taşlar banyolara muhteşem bir hava katıyor. Evlerde dekorasyonu en az önemsenen alanlardan olan banyolar, doğal taşlarla dekore edildiğinde evlerin en gözde alanları haline geliyor. Gri, bey, siyah, yeşil ve hatta karmaşık renkli birçok doğal taş banyolardaki yaşanmışlıklarla hayat buluyor.

Doğal Taştan Üretilen Aksesuarları Evinizin Baş Tacı Yapabilirsiniz

Tuğla döşenmiş duvar üzerinde Roma rakamları ile saat ve klasik duvar aplikleri

Doğal taştan üretilen masalar az önce de değindiğimiz gibi yüksek maliyetli olmaları nedeniyle kolay ulaşılabilir değil; ancak daha küçük aksesuar alternatifleri doğal taş mucizesini yaşamaya da engel olmuyor! Oniks taşından tasarlanan orta sehpalar, geniş vazolar, büyük tabaklar ve daha birçok aksesuar da evlerin dekorasyonuna ışıltı katmaya yetiyor. Siz de bütçenize en uygun aksesuarlar arasından seçim yaparak kişisel beğenilerinizle evinizin enerjisini yükseltebilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap