Yaz mevsimi geldi, düğün hazırlıkları son sürat başladı! Yeni bir hayata adım atmak isteyen binlerce çifti hem gelecek hayalleri hem de müstakbel evlerinin dekorasyonu ile ilgili soru işaretleri etkisi altına aldı. Bu yazımızda yeni evlenecek çiftler için mobilya seçimi hakkında önemli tüyolar aktaracağız.

Evlilik hazırlıkları içine sıkışmışken çiftler birçok kararlarını hızla vermek zorunda kalabilirler. Hayatlarının değişeceği bu dönemde yapacakları tercihlerin başarısını arttırmak için hazırladığımız bu yazımızda mobilya seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında en önemli konulara değineceğiz.

Beklentilerinizi Belirleyin, Evinizi Seçin

Düğün öncesi hazırlıklardan biri de beğeniye, bütçeye ve işe yakınlığa göre ev seçimi yapmaktır. Ev satın almak bir tercih olsa da genelde kiralandığı için çiftlerin seçenekleri de haliyle daha fazla olur. Ev seçimi yaparken birçok stratejik unsurun yanı sıra beklentilerin de masaya yatırılması gerekir. Çok kısa sürede yuva olacak ev çiftlerin içine sindiğinde o evi dekore etmesi de o evde yaşaması da büyük bir keyfe dönüşür. Ev seçimi yapıldıktan sonra çiftlerin dekorasyon dergilerini biraz kurcalaması gerekir. Hangi dekorasyon tarzı onların beğenisini kazanıyor, hangi dekorasyon tarzı beklentileri yarı yolda bırakıyor gibi detaylar netleştirilmelidir. Hali hazırda ev tutulduğu için çiftler, evlerini en keyifli hale getirecek olan dekorasyon stilini kolaylıkla belirleyebilirler. Bu esnada evlerinin fiziksel avantajlarını ve dezavantajlarını da düşünerek en doğru seçimleri yapabilirler.

Mobilyalarda Konfor Aranmalı

Yepyeni eşyaların satın alınmaya başladığı bu süreçte mobilya seçimi haliyle en zorlu karar olarak ortaya çıkar. Herkes gibi yeni evlenecek çiftler de ilk etapta mobilyaların güzelliğine vurulur. Evlerine en çok yakışacak ve dekorasyonu şahlandıracak mobilyalar aranırken maalesef kimi zaman konfor arayışı arka plana itilir. Mobilya seçerken yalnızca güzelliğe veya tasarıma odaklanmak doğru bir tercih değildir. Mobilyaların rahatlığı yaşam alanlarında huzurun, rahatlığın ve konforun diğer adıdır. Bu nedenle dekorasyon tarzı belirlenmiş olsa da mobilya tercih ederken konforlu olduklarından emin olunmalıdır.

Mobilyalar Dekorasyonu Tamamlıyor, Peki Ne Kadar Dayanıklı?

Mobilya değişimleri geçmiş yıllarda 15 - 20 yıl gibi uzun aralıklarla yapılırdı, günümüzde mobilyaların değişim süresi epey kısalmıştır. Yine de yeni evlenecek çiftlerin mobilya seçerken dayanıklılığa odaklanması gerekir. Örneğin yemek takımı alınacağında yalnızca modeline ve tasarımına odaklanılırsa 1 yıl içerisinde kırılan sandalyelerle karşılaşılabilir. Bu nedenle illa ki markalı değil ancak kalitesinden emin olunan ürünler tercih edilmelidir. Mobilyaların üretildiği malzemeler, firmanın satış sonrası destek ve verdiği garanti hakkında bilgi toplanmalıdır.

Mobilyaların Rengine Karar Verirken…

Mobilyaların rengine karar verilirken elbette ilk önce çiftler isteklerini değerlendirmelidir. Ancak tek değerlendirme kriteri bu olursa yanlış tercihler yapılabilir. Evin ne kadar güneş ışığı aldığı, evde hangi aydınlatma aksesuarlarının kullanımının planlandığı gibi faktörler mobilya renklerinin tercihini değiştirebilir. Yeterince aydınlatılmayan bir mekanda lacivert oturma grupları iç karartabilirken avize, aplik, lambader ve spot lamba gibi çoklu fikstürlerle aydınlatılan mekanlarda siyah rengin dahi ferah bir görünüm sağlayacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle mobilya rengi belirlenirken evin dekorasyonundaki en ince detaylar bile hesaba katılmalıdır.

Sıfırdan bir ev dekore etmek zorlu ama aynı oranda eğlenceli kararların verilmesini gerektirir. Siz de yeni evlenecekseniz ve evinizin sizi yansıtmasını istiyorsanız dekorasyon tercihlerinizde kendi sesinizi dinlemelisiniz. Böylece evinizi kişiselleştirebilir ve dört duvarı yuvanız haline getirebilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap