Yaz geldi, artık balkonlarda keyif yapma zamanı! Siz de balkon tasarımınızla fark yaratmak ve adım attığınız her köşede enerjinizi yükseltmek isterseniz balkon dekorasyonu için özel önerilerimizi hayata geçirebilirsiniz.

Balkonunuza ruhunuzu yansıtmaya ne dersiniz? Renkli, romantik, dinamik, huzurlu ve fark yaratan dekorasyon hileleri ile yaz aylarını coşkuyla kucaklayabilirsiniz. Balkonunuzun küçük ya da büyük olmasından bağımsız olarak doğru dekorasyon taktiklerini kullanarak göz alıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. İşlevsel mobilyalar, bolca yeşil, dinamik renkler ve efektif bir aydınlatma hakkında ipuçları yazımızın devamında…

Balkonunuzda Hareket Edecek Alan Bırakın

Balkonunuzda rahat rahat oturmak hatta uzanmak isteyebilirsiniz ancak balkon dekorasyonu yaparken mobilya seçimine çok dikkat etmelisiniz. Hacimli ve büyük oturma grupları balkonunuzun alanını daraltır ve alan verimliliğini oldukça düşürür. Kullanışlı, sağlam ve az yer kaplayan mobilya tercih ederseniz küçük balkonlarda yazın keyfini sürmek sizin için hiç de zor olmaz. Bizim önerimiz küçük balkonlarda katlanabilir mobilyaların tercih edilmesi ya da rahat ve büyük yastıkların kullanılmasıdır. Mobilyaların tasarımı kadar bir diğer önemli unsur da rengidir! Oturma gruplarınızda imkanınız varsa yazı anımsatan ferah ve dinamik renkleri tercih edebilirsiniz.

Balkonunuzun Aydınlatmasına Özen Gösterin

Balkon aydınlatması hassas bir konudur, kimse aile mahremiyetini gölgeleyecek denli parlak ışıkları balkonda tercih etmez. Yine de bir miktar ışık gerekliliği de göz ardı edilemez. Balkon aydınlatması sırasında şerit LED ışıklar da kullanabilirsiniz, aplik modellerinden de yardım alabilirsiniz. Romantik bir ortam için ışıkların çok parlamadığından emin olmalısınız.

Balkonunuzda Doğaya Yer Verin

Her mevsim yeşil kalan saksı bitkileri ile doğanın en güzel renklerini yansıtan çiçeklerin balkonunuzda nasıl da güzel duracağını hayal edebilirsiniz. Yaz aylarının tüm dinamikliği ile geldiği bu günlerde balkonunuza çiçekleri yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Ruhunuza dinginlik katacak ve ortamı romantik hale getirecek saksı çiçekleri ile balkonunuzu göz alıcı bir romantizme de bürüyebilirsiniz! Üstelik balkonunuz darsa endişelenmenize gerek yok, balkon demirlerine saksı asma aparatlarından yardım alabilirsiniz.

Balkonunuzu Dekore Ederken Yaratıcılığınızı Kullanın

Balkonunuzun dekorasyonu ile balkonunuza açılan odaların dekorasyon tarzlarının aynı olmasına gerek yok! Balkonunuzu kendi gizli bahçeniz haline getirmek için yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilirsiniz. Yere kilim sermek yerine zemini yapay çimlerle kaplayabilir, mini buzdolabını kamufle etmek için sehpa tasarımına dahil edebilirsiniz. Hayal gücünüzden destek alıp balkonunuz için cesur kararlar verebilirsiniz.

Balkon Dekorasyonunda Yastıklar Hep Sizinle Olsun

Yastıklar hem dekorasyonun tamamlayıcıları hem de konfor sağlamanın en garanti yollarıdır. İsterseniz balkon sandalyelerine, isterseniz balkonunuza taşıdığınız koltukların üzerinde renkli yastıkları kullanabilirsiniz. Böylece ısınan havayla birlikte artan enerjinizi görsel anlamda da yansıtabilirsiniz.

Eşya Yerleşimine Dikkat!

Balkonunuzdan eşsiz bir manzara izleyecek denli şanslıysanız balkon dekorasyonu sırasında yerleşime ekstra önem vermelisiniz. Oturduğunuzda manzaranızı engelleyecek hiçbir eşya ortalıkta olmazsa balkon keyfinizi arttırabilirsiniz. Balkona geçişleri de düşünerek eşya yerleşimini planlarsanız doğru dekorasyonun sunduğu konforu da yaşayabilirsiniz.

Balkonunuzda Geçirdiğiniz Zamanlarda Mahremiyetinizi Koruyun

Işıklandırma önerileri ile ilgili maddede belirtmiştik, balkonunuzda geçireceğiniz zamanları daha konforlu hale getirmek için çok parlak ışıklar tercih etmemelisiniz. Yalnız tek başına bu önlemi almak gerektiği etkiyi yaratmayabilir. Özellikle üst katta oturuyorsanız ve çevrenizde yüksek binalar varsa mahremiyetinizi korumak için ek önlem almanız gerekir. Bu durumda açılıp kapanabilen otomatik tentelerden yardım alabilirsiniz. Alternatif olarak balkonunuzun yan kısımlarını bitkilerle kapatmanız da daha düşük bütçeli bir tercih olabilir.

Paylaş ve Yorum Yap