Dubleks evlerde merdiven altlarının nasıl değerlendirilebileceği hakkında yaratıcı, işlevsel ve göz alıcı öneriler sizleri bekliyor!

Dubleks ama küçük bir evde yaşıyorsanız merdiven altlarını nasıl değerlendirebileceğiniz konusunda mutlaka ikileme düşmüşsünüzdür. Hem dekorasyonu tamamlayan hem de gerçekten işlevsel olan bir yöntem bulamadıysanız yazımızdaki önerilerimize bayılacaksınız! Zevkiniz ve beklentileriniz doğrultusunda merdiven boşluğunu dikkat çekici bir şekilde dekore edebilir; tercihlerinizle tüm iltifatların merkezinde yer alabilirsiniz. Nasıl mı? İşte yanıtlar…

1. Merdiven Altında Yemyeşil Bir Köşe

Ev dekorasyonunda bitkileri kullanmayı seviyorsanız merdiven altına uygun tasarlanan rafları yerleştirebilir, bu rafları yemyeşil bitkilerle süsleyebilirsiniz. Otantik aksesuarlarla eş zamanlı kullandığınız bitkileri spot lambalarla ön plana çıkarabilir, yaşam alanlarınızın odak noktası haline getirebilirsiniz. Böylece hem evinizin alanını daha verimli kullanmış olursunuz hem de yaratıcılığınızı ön plana çıkaran bir tercih yapabilirsiniz.

2. Merdiven Altında Kitaplık

Merdiven boşluğunu tamamen dolduran raflar ve raflara hayat veren kitaplar… Merdiven altı dekorasyonunda kullanılan kitaplık fikri son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Birçok dizide ve filmde de gördüğümüz gibi yaşam alanlarına sıcaklık ve elegantlık katan bu dekorasyon fikrini siz de evinizde uygulayabilir; evinizin alanını maksimum verimlilikle kullanmanın yanı sıra göz alıcı bir dekorasyon zevkiniz olduğunu da gösterebilirsiniz.

3. Merdiven Altında Çalışma Alanı

Küçük alanları verimli kullanmayı sağlayan birçok dekorasyon hilesi bulunur ve bu hilelerden biri de merdiven altlarının çalışma alanına çevrilmesidir. Yeterince gün ışığı alan ya da avize ve lambader gibi aydınlatma fikstürleri ile aydınlatılan merdiven altlarında küçük bir çalışma masası ve sandalye hem şık görünür hem de oldukça işe yarar. Siz de küçük yaşam alanlarını verimli kullanmak ve merdivenlerin alt kısmına hayat vermek istiyorsanız çalışma masası fikrini değerlendirebilirsiniz.

4. Merdiven Altında Çamaşır Odası

Çamaşır makinenizi küçük banyoya koyarak hareket alanınızı kısıtlamak yerine, çamaşır makineniz için merdiven altını tasarlatabilirsiniz. Merdiven altında kapaklı dolap yaptırabilir, içerisine çamaşır makinenizi yerleştirebilirsiniz. Böylece farklı bir dekorasyon hilesi kullanarak sıra dışı bir tercih yapabilirsiniz.

5. Merdiven Altında Depolama Alanı

Zaman zaman fazla eşyalarınızı koyacak ya da depolayacak alan bulmakta zorlanıyorsanız bu fikir tam sizlik! En gözde merdiven altı tasarım trendlerinden olan depolama alanlarını isterseniz çekmeceli isterseniz kapaklı olarak tasarlatabilirsiniz. Küçük alanları en verimli şekilde değerlendirmenizi sağlayacak bu fikir ile daha derli toplu bir eve kavuşabilirsiniz.

6. Merdiven Altında Sanat Sergisi

Evinizde alan sıkıntısı çekmeseniz de merdiven altını değerlendirebileceğiniz şık bir tasarım örneği ile devam ediyoruz. Merdiven altına yaptıracağınız camlı bir bölmenin içerisine antika eşyalarınızı ve tablolarınızı yerleştirip alan aydınlatmasını spot lambalar ile yaparak şahane bir sonuç elde edebilirsiniz. Farklı ve yenilikçi dekorasyon algınızı yansıtacak bu pratik fikir ile evinizi benzersiz kılabilirsiniz.

7. Merdiven Altı Oturma Grubu

Kendi evinizde yaşıyorsanız merdiven altına özel tasarlatacağınız bir koltuk ya da oturma alanı ile beklentileri aşan bir şıklık elde edebilirsiniz. Oturma alanını desenli kırlentlerle tamamlayabilir, konforlu olduğu kadar dikkat çekici bir köşe yaratabilirsiniz. Özellikle küçük evlerde merdiven altının bu şekilde değerlendirmenin tüm faydalarını yaşayabilirsiniz.

8.

Merdiven altı tasarımları sınır tanımıyor; söz konusu yaşam alanlarının konforunu arttırmak olduğunda iç mimarlar tüm yaratıcılıklarını konuşturuyor. Siz de merdiven altı tasarımı ile fark yaratmak ve evini derli toplu hale getirmek isteyenlerdenseniz bu alanlara uygun bir TV ünitesi alabilir, televizyonunu ünitenin üzerine koyarak alan kısıtlılığı sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap