Ev dekorasyonunda farklılık yaratmak ve alışılmıştan farklı olarak koyu renklere evlerinde yer vermek isteyenlere özel bu yazımızda koyu renklerin ev dekorasyonunda farklı kullanımı ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda koyu renkler iç karartıcı bir hava yaratacağı gerekçesiyle çok fazla tercih edilmeseler de doğru kullanıldıklarında hem elegant hem konforlu hem de sıcak bir atmosfer yaratılmasını sağlar. Dekorasyonla alakalı kemikleşmiş kuralları biraz esnetmek ve yaşam alanlarınızda dikkat çekici bir hava yaratmak isterseniz siz de yazımızdaki önerileri dikkate alıp doğru aydınlatma tasarımını hayata geçirerek etkileyici bir sonuç elde edebilirsiniz.

Çerçevelerde Koyu Renkler Göz Alıcı Duruyor

Pencere kanatları ve çerçeveler koyu renkte olduğunda yaşam alanlarında göz alıcı bir şıklık yaratılabilir. Normalde beklenmeyen ve çokça karşılaşılamayan bu dekorasyon hilesi ince zevkini ortaya koymak isteyenleri amacına ulaştırabilir. Ancak koyu renk çerçeveler tercih edilecekse camların geniş ve büyük olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde gün ışığının etkisi azalabilir.

Banyo Duvarlarında Koyu Renk Kullanımı

Son yıllarda daha şık ve kaliteli bir dekorasyon algısı yaratılmak amacıyla duvarlarda koyu renk kullanımı yaygınlaşıyor. Hem salonlarda hem mutfaklarda hem de banyolarda duvarlar koyu renklere, özellikle koyu gri tonlarına boyandığında dramatik bir güzellik elde edilebiliyor. Açık ve koyu renkler birlikte kullanıldığında, aksesuar seçimlerine dikkat edildiğinde ve banyo duvarları aplik modelleri ile tamamlandığında gören herkes bu dekorasyon tarzından ister istemez etkileniyor.

Tüm Duvarları Koyu Renge Boyamak İstemeyenlerin Tercihi

Moda haline gelse ve cesaret gerektirse de kimi zaman yaşam alanlarının duvarlarını koyu renge boyama kararı vermek kolay olmuyor. Bu durumda ev sahipleri küçük adımlarla ilerliyor. Kitaplıkların konulduğu duvarların kitaplık arkasında kalan kısımları ya da doğrudan kitaplıkların iç kısmı koyu renklere boyanabiliyor. Böylece bütünsel bir değişim yapılmasa da ev sahipleri küçük değişimlerini başlatabiliyor.

Yatak Odalarında Çikolata Esintileri

Yatak odalarında kahve tonlarının kullanımı oldukça yaygındır. Yataklar, yatak başları, elbise dolapları ve şifonyerler çok büyük bir oranla kahverengi ve tonlarında tercih edilir. Ancak duvarlar söz konusu olduğunda kahverengiye en çok yakışacak renk alternatifleri değerlendirilir. Oysa ki tek alternatif düşünüldüğünün aksine açık ve soft renk tonları değildir. Kahverengi yatak odası takımları ile çikolata duvarlar da güzel bir uyum yakalayabilir. Şifonyerlerin üzerinde konumlandırılan masa lambaları, odayı yeterince aydınlatan avize modelleri ve odaların köşelerine hayat veren lambader modelleri ile görüntü göz alıcı hale getirilebilir.

Çalışma Odalarında Derin ve Koyu Maviler

Evinizde bir çalışma odanız varsa ve odanızı dış dünyaya bağlayan bir pencere ya da kapı bulunuyorsa okyanus mavilerini çalışma odanızda kullanabilirsiniz. Açık renk halıları, ahşap tonlarındaki mobilyaları ve koyu mavileri birlikte harmanlayarak huzurlu, derin ve sıra dışı bir atmosfer elde edebilirsiniz. Çalışma odanızda bu iddialı önerileri yerine getirecekseniz odanız büyük de olsa küçük de olsa mümkün olduğunca az eşya kullanmalısınız. Bu şekilde odanın boğucu hale gelmesini engelleyebilir ve ferah bir ortamda çalışma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Modern ve Minimalist Mutfaklarda Koyu Renkler

Bembeyaz mutfakların duvarlarında koyu renkli ve dokulu seramikleri kullanmayı hiç düşündünüz mü? Özellikle de açık mutfaklı bir evde oturuyorsanız bu dekorasyon taktiği tüm evinizin atmosferini değiştirebilir. Beyaz ve koru renklerin birlikte kullanıldığı mutfaklarınızda canlı renklere sahip aksesuarlar tercih ederek etkileyici bir tarza adım atabilirsiniz. Hem modern hem de minimalist tasarımın örneğini oluşturan mutfaklarınızda modern avize modellerini kullanarak dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap