Yaşam alanlarınızın dekorasyonu kendi zevkinizin bir yansıması haline getirmek isterseniz, birbirinden güzel ve gösterişli tamamlayıcıları tercih edebilirsiniz. Dekorasyonun en göz alıcı tamamlayıcıları neler derseniz, yazımıza buyurabilirsiniz…

Dekorasyon algısı ve trendleri zaman içerisinde değişse de zamansız dekorasyon unsurları aynı kalıyor. Evlerin atmosferini ısıtan, konforunu arttıran ve kişisel zevklerin yansıması olarak yorumlanan tamamlayıcı dekoratif objeler zaman zaman dekorasyonun olmazsa olmazına dönüşüyor. Siz de kendi yaşam alanınızın dekorasyonunu değiştirmek, farklılaştırmak ya da tamamlamak isterseniz önerilerimiz arasından seçim yapabilirsiniz!

Aydınlatma Aksesuarları ile İlham Verin

Dekorasyonun tamamlayıcısı ve aynı zamanda en önemli parçası olarak kabul edilen aydınlatma aksesuarları bir evin vazgeçilmezlerindendir. Avize modelleri tavanları, aplik modelleri duvarları, masa lambası modelleri en güzel sehpaları ve lambader modelleri en kuytuları aydınlatarak dört duvarı bir yaşam alanı haline getirir. Katmanlı aydınlatma sağlandığında evlerin konforu artar ve sıcak atmosfer desteklenir. Siz de dekorasyonunuzu tamamlamak için pratik ancak etkili bir tamamlayıcı arıyorsanız birbirinden çeşitli aydınlatma fikstürlerine göz gezdirebilirsiniz.

Kitaplıklar ile Dikkat Çekici Odak Noktaları

Son yıllarda evlerde kitaplık kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Klasik kitaplıkların yanı sıra tasarım kitaplıklar da salonların en dikkat çekici yerlerinde boy gösteriyor. Doğru aydınlatıldığında odaların odak noktası haline gelebilen kitaplık modelleri evinin dekorasyonunu tamamlamak ve farklılaştırmak isteyenlerin gözdeleri arasında konumlanıyor. Siyah, beyaz, ahşap, kırmızı, sarı veya özel renklerde üretilen çok farklı tarzlara sahip kitaplıklar sizin de yaşam alanlarınızın eksiği olabilir. Raflarına kitapların haricinde dekoratif mumlar, dekoratif masa lambası modelleri, çerçeveler ve küçük vazolar da konulabilen kitaplık modelleri için şimdiden araştırmalara başlayabilirsiniz!

Yastıklarla Daha Modern Daha Konforlu

Mevsimlerden bağımsız olarak salon dekorasyonunuzu tamamlamak isterseniz yumuşak ve farklı boyutlara sahip yastıkları tercih edebilirsiniz. Evin atmosferini ve havasını bir anda değiştiren yastıklar büyülü bir konfor alanı yaratırlar. Yastık kılıflarının tasarımı ile ev sahibinin zevki, yastıkların şekliyle konfora verilen önem en etkileyici şekilde yansıtılabilir. Modern, Retro, klasik ya da çağdaş dekorasyon stilini tercih edenler mutlaka odalarında yastıklar için yer ayırabilirler. Radikal bir değişim yapmadan yalnızca yastıklarla odaların atmosferi farklılaştırılabilir.

Tablolarla Daha Sanatsal

Yaşam alanlarınızın dekorasyonu için elinizden geleni yapmanıza rağmen eksik bir şey olduğu izlenimine kapılıyorsanız duvarlarınıza bakın, evinizi hiçbir tablo süslemiyorsa tabloların eksikliğini hissediyor olabilirsiniz. Artık dünyaca ünlü sanat eserlerinin reprodüksiyonlarına da özel tasarımların aktarıldığı canvas tablolara da kolaylıkla erişilebiliyor. Dolayısıyla tablo maliyetleri azalıyor ve seçenekler çoğalıyor. Eğer imkanınız varsa ve sanat sizin hayatınızın bir parçasıysa elbette ressamların orijinal tablolarını satın alabilirsiniz, fakat daha uygun alternatifleri değerlendirmek isterseniz birçok seçeneğiniz olduğu gerçeğini de bilmelisiniz.

Duvar Rafları ile Organize Şıklık

Evinizin duvarlarında bibloları, albümleri ya da diğer dekoratif aksesuarları şık bir şekilde sergilemek istiyorsanız birbirinden şık duvar rafları arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Basit bir şekilde monte edilebilen tekli, ikili ya da isteğinize göre çoklu raflarla kitaplık ihtiyacınızı da ortadan kaldırabilirsiniz. Yaratıcılığınızın ön plana çıkmasını sağlayacak raf kullanımı ile daha minimal ve organize bir dekorasyon algısı yaratabilirsiniz.

Aynalar ile Daha Aydınlık

Odalarınızda, özellikle de salonunuzda ayna kullanmıyorsanız çok şey kaçırdığınızı söyleyebiliriz. Hem sofistike hem de fonksiyonel aksesuarlar arasında yer alan aynalar ile evinizi daha aydınlık ve ferah kılabilirsiniz. Üstelik odanızın küçüklüğünden de şikayet ediyorsanız aynalarla beklentilerinizi aşan sonuçlar elde edebilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap