Siz de evinin atmosferini değiştirmek için işe yemek odasını yenilemekle başlamak isteyenlerden ama bu değişimi nasıl sağlayacağını bilemeyenlerden misiniz? Yazımızdaki önerileri gerçekleştirerek muhteşem sonuçlar alabilirsiniz!

Yemek odaları genel olarak yemek masası, yemek masasının çevresine sıralanmış sandalyeler, masanın üzerinde konumlandırılan avizeler ve büfelerden ibaretmiş gibi algılanır. Temel unsurlar bu eşyalar olsa da yemek odalarının atmosferini değiştirmek için farklı yollar denenebilir. Yemek odalarında ilham verici bir atmosfer yaratmak için yaratıcılığın kullanılması gerekir. Bu yazımızda yemek odalarının hem konforlu hem ferah hem de göz alıcı görünmesini sağlayan önemli ipuçları sunacağız.

Yemek Odalarınızın Konforunu Arttırmalısınız

Yemek odalarınızda elit davetler verseniz de arkadaşlarınız ya da ailenizle eğlenceli zaman geçirmek isteseniz de bu odaların ortamlarını ferahlatmalısınız. Özenle hazırladığınız akşam yemeklerinin değer bulması için yemek odalarınızı zevkiniz ve beklentileriniz doğrultusunda dekore etmelisiniz. Oturma alanlarını masanın dışına taşıyarak yemek odalarınızdaki konforunuzu arttırabilirsiniz.

Yemek Masası Almadan Önce İyice Düşünün

Yemek odalarının en temel parçalarından biri yemek masalarıdır. Yemek masalarının seçimi bu nedenle çok ama çok önemlidir. Yemek masası seçerken büyüklüğüne ve şekline dikkatle karar vermelisiniz. Yemek odanızın büyüklüğüne göre seçim yapmalı ortalama olarak yemeklere davet ettiğiniz kişi sayısını göz önünde bulundurmalısınız. Boşu boşuna büyük parçalar seçerek hem hareket alanınızı kısıtlamanıza hem de iç karartıcı bir görüntüye yol açmanıza gerek yoktur. Yemek odalarınızda değişiklik yapmak isterseniz masanızı değiştirebilir, masanızın üzerine canlı çiçeklerin başrolünde olduğu aksesuarlar koyabilir veya masanız boyanabilir özellikteyse rengini değiştirebilirsiniz.

Yemek Odasında Sandalye Seçimi

Yemek odasının atmosferini değiştiren, ortamın konforunu ve samimiyetini arttıran sandalyeler, yemek odalarındaki en önemli eşyalardan biridir. Yemek odası için sandalye seçerken odanın hakim dekorasyon renklerini göz önünde bulundurmalı ama aynı zamanda hakim dekorasyon trendini de atlamamalısınız. Zaman içerisinde sandalyelerinizden sıkılırsanız döşemelerini değiştirebilir, daha canlı renklerde seçtiğiniz kumaşlarla yemek odanızı canlandırabilirsiniz.

Avize, Yemek Odasının Kalbidir

Birçok yemek odası avize ile aydınlatılır. Geleneksel, çağdaş ya da avangart dekorasyon seçimleri fark etmeden uygun avizelerle yemek odalarının aydınlatma problemi çözülür. Yemek odalarının odak noktasında yer alan avizelerin yaydığı ışık küçük odalarda yeterli gelirken, oda alanı arttıkça avize modelinin farklı aydınlatma fikstürleri ile desteklenmesi gerekebilir. Bu aşamada spot lambalar ve lambader modelleri imdadınıza yetişecektir.

Yemek Odasında Büfe Kullanımına Karar Verin

Fazladan tabakların, çatal bıçak kaşık takımlarının konulması amacıyla kullanılan büfeler zaman içerisinde yemek odalarının değişmezleri arasında yer almıştır. Günümüzde artık bu kural yavaş yavaş esnetilebilir. Fazladan bir depolama alanınız yoksa ve yemek odanızın alanı da yeterince geniş değilse büfe kullanmak zorunda değilsiniz. Yemek odalarında hareket yetinizin yüksek olması konforunuz için büfe kullanmaktan çok daha değerlidir. Büfelerinizi kaldırarak ya da büfeleriniz üzerinde masa lambası, vazo, resim çerçeveleri gibi aksesuarlara yer vererek yemek odanızın dekorasyonunu iyileştirebilirsiniz.

Yemek Odasında Halı ve Perde Kullanımı

Yemek odasında halı ve perde kullanımı nedense ikinci plana atılan dekorasyon unsurlarıdır, aslına bakılırsa hem perde hem de halı seçimi yemek odalarının görünümünü masa ya da sandalye seçimi kadar etkiler. Ahşap egemenliğindeki odanın daha soft bir görünüme sahip olması, renklendirilmesi ve hareketlendirilmesi adına perde ve halı seçimine özen göstermelisiniz. Yemek odanızı yenilemek ve bu değişimini mümkün olduğunca düşük maliyetlerle tamamlamak isterseniz perde veya halı seçimlerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap