Yatak odasını aydınlatmak isteyenler için fikirler.

Yatak odası aydınlatması söz konusu olduğunda hem evini yenileyenlerin hem de yeni bir ev dekore edenlerin çeşitli alternatifleri bulunur. Avize, lambader ve masa lambası gibi ışık katmanları yaratan aydınlatma fikstürleri arasında seçim yapmanızı kolaylaştıracak önemli ipuçlarını sizin için bir araya getirdik.

Sıva Altı Tavan Armatürleri

Yatak odanıza yalnızca uyumak için uğruyorsanız ne kadar karanlık bir ortam yaratırsanız konforunuzu o kadar yükseltirsiniz. Ancak kitap okumak, gün sonu işlerinizi toparlamak gibi eylemler için de yatak odalarınızı kullanıyorsanız odaların ışıklandırmasında farklı katmanlar oluşturmalısınız. Yatak odalarında en çok kullanılan aydınlatma armatürleri arasında yer alan sıva altı avize modelleri farklı ebatları ve tasarımları ile ihtiyacınızı karşılayabilir. Genellikle sade bir görünüme sahip olan sıva altı armatürleri tavan yüksekliği 2,7 metreden düşük odalarda tercih edilir. Kontrolü kumanda ile sağlandığı takdirde ise hem konfor yükselir hem de uykuya geçiş kolaylaşır. Buna ek olarak komodin üzerinde abajurlu bir masa lambası da konumlandırabilirsiniz, tercih tamamen size kalmış…

Sarkıt Aydınlatma Armatürleri

Tavana monte edilen zincir ya da demir vb. materyallerin kullanıldığı sarkıt aydınlatma armatürleri oldukça modern ve çok yönlü alternatifler arasında yer alır. Modern tasarıma sahip yatak odalarında tercih edilen sarkıt lambalar hem odanın genel aydınlatma ihtiyacının karşılanması hem de görev aydınlatma için tercih edilebilir. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken lambaların zemine ne kadar indiği ve güvenliğiniz için tehlike oluşturup oluşturmadığıdır. Montajı dikkatli gerçekleştirdiğiniz takdirde sarkıt aydınlatma armatürleri ile masa lambası veya spot lamba gereksinimden kurtulabilirsiniz.

Avizeler

Geleneksel aydınlatma armatürlerinin başında avize modelleri gelir. Avizeler odalara cazibe, drama ve aynı zamanda zarafet de kattıkları için vazgeçilmezdir. En gösterişli avize modelleri salonlara ait olsa da evin diğer odalarının dekorasyonunu tamamlayan avize modellerinin varlığı avize kullanımını evin geneline yayabilir. Yüksek tavanı olan odalarda avize kullanımı oda dekorasyonunu tamamlar ve genel aydınlatmanın kusursuz sağlanmasını mümkün kılar. Siz de yatak odanızda avize kullanmak istiyorsanız odanızın büyüklüğüne, tavan yüksekliğine ve hakim dekorasyonuna göre avize seçimi yapabilirsiniz.

Gömme Işıklar

Gömme ışıkların yalnızca salonlarda veya oturma odalarında kullanılacağı düşünülebilir ancak yatak odalarında göz alıcı bir etki yarattığı gerçeği de unutulmamalıdır. Özellikle büyük bir yatak odanız varsa gömme ışıkları diğer tavan armatürleri ile birlikte kullanabilirsiniz. Tavan yüksekliğinden bağımsız olarak tercih edilebilen gömme ışıkları mümkün olduğunca tavanın köşelerinde tercih etmelisiniz.

Duvar Aplikleri

Birbirinden çeşitli tasarımları ile çok eski zamanlardan bu yana tercih edilen aplik modelleri yatak odanızın dekorasyonunu iyileştirmenin en pratik yollarından biridir. Komodin üzerinde masa lambası kullanmak yerine yatak başlarının üst kısımlarında duvar apliklerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kişisel tercihinize bağlı olarak apliklerin konumunu ayarlayabilir, aplik modeli seçimini kişisel beğenilerinize ve odanızın hakim dekorasyonuna göre gerçekleştirebilirsiniz.

Lambaderler

Lambader kullanımının uygun olmadığı çok az yatak odası vardır. Lambader, tüm odalarda faydası nedeniyle tercih edilebilen ve çeşitli tasarımları ile dekorasyonu güzelleştiren aydınlatma armatürlerinden biridir. Tercihe göre hem aplik hem de masa lambası kullanımının gerekliliğini ortadan kaldıran lambader modelleri fonksiyonel çözümler sunarlar. Siz de geleneksel çizginin bir adım ötesine geçmek istiyorsanız yatak odalarınızın aydınlatması için lambader modellerine başvurabilirsiniz.

Masa Lambası

Yatak odanızda kitap okumak veya çalışmak gibi alışkanlıklarınız varsa masa lambası kullanımının sunduğu konforu görmezden gelmemelisiniz. Başucu lambanızın sunacağı pratiklik aynı zamanda tasarımının dekorasyona sağlayacağı katkı tercihlerinizin doğruluğunu size hissettirecektir. Masa lambası seçerken mümkün olduğunca ışığın doğrudan gözünüzü rahatsız edemeyeceği tasarımlara yönelmelisiniz. Komodin boyutuyla ölçeklendirilmiş masa lambası ile ortama huzurlu, romantik ve gösterişli bir hava katabilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap