Modern insanın moder ev dekorasyonu

Modern İç Dekorasyon

Dekorasyon beğenileri genç ev sahiplerinde, orta yaşlı ev sahiplerine oranla oldukça farklıdır. Günümüzde genç ev sahipleri evlerini kişiselleştirmek ve farklı tarzları ile duruşlarını evlerinde sergilemek isterler. Bu nedenle birçoğu modern iç dekorasyon trendlerini yakından takip eder ve cesur tercihlerini yanşatmak için dekorasyon trendlerini yeniden yorumlarlar. Dinamik, özgün, renkli ve cesur dekorasyonlara bayılan genç ev sahipleri; dekorasyon tercihlerini kendi beğenilerini ortaya koyan bir unsur olarak değerlendirir. Bu nedenle dekorasyonda yenilik yapmaktan korkmaz, renklerin gücünü yansıtmaya tereddüt etmez ve aksesuar seçimleri ile fark yaratırlar. Bu yazımızda genç ev sahiplerinin bayılacağı modern iç dekorasyon unsurlarını bulabilirsiniz.

Rengarenk Duvarlar

Renkli Duvar

Modern dekorasyon trendlerindeki sınırlar kişisel beğenilerle çok etkili bir şekilde esnetilebilir. Dolayısıyla gençlik ruhunu temsil eden birbirinden canlı renklerle duvarlara hayat katılabilir. Genç ev sahipleri de bu gerçeğin bilincinde olarak evlerinin duvarlarında alışılmamış renkler kullanıyor. Her odayı farklı bir renge boyayanların, parlak renkleri tercih edenlerin ve renk seçimlerinde cesur davrananların sayısı giderek artıyor. Duvarların dekorasyonu destekleyecek nitelikte kullanılması adına bazı genç ev sahipleri yalnızca tavanların boyamasını da özelleştirebiliyor. Açık renkli duvarlar ve koyu renk tavanlar tercih edilen evler yenilikçi bir dekorasyon algısının simgesine dönüşüyor.

Avize Seçimleri Fark Yaratıyor

Modern Avize

Modern iç dekorasyon tarzını benimseyen genç ev sahipleri avize seçimlerinde de kalabalıktan sıyrılıyor. Çok parçalı avizeler ya da özel tasarım avize modelleri gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yalnızca avizeler de değil; lambader, aplik, masa lambası ve spot tercihleri de gençler tarafından önceliklendiriyor. Ortam aydınlatmasının mükemmelleştirilmesi ve ortam ambiyansının kusursuz hale gelmesi adına önem teşkil eden aydınlatma aksesuarları modern iç dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Fonksiyonel ve Şık Mobilyalar

Modern Mobilya

Genç ev sahipleri günümüzde mobilya seçimi yaparken seçtikleri mobilyaların hem şık hem modern hem de fonksiyonel olmasına dikkat ediyor. Yıkanabilen koltuk kılıfları, modüler oturma grupları ve farklı tasarımlar gençleri cezbediyor. En küçük evlerde dahi konforlu bir yaşam sunan mobilya grupları da gençler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Eskisi gibi salonlarda yerini alan konsollar artık giderek azalıyor, bu konsolların yerini mutfak adalarındaki depolama alanları alabiliyor. Böylece hem alan tasarrufu yapılıyor hem de yemek takımları güvenli bir şekilde saklanabiliyor.

Raflar, Modern İç Dekorasyonda Çok Kullanılıyor

Modern Raf

Modern iç dekorasyon trendlerinde giderek daha fazla yer bulmaya başlayan raflar; gençler tarafından çok beğeniliyor. Alan sorunu yaşanan yerlerde gömme rafların da uygulanabilmesi dar alanların değerlendirilmesi adına büyük bir avantaj sağlıyor. Duvarlarla aynı renkte ya da tezat renklerde tercih edilen raf tasarımları kitapları ve aksesuarları saklamanın en estetik yollarından birine dönüşüyor. Klasik dekorasyonda çok da yer bulmayan raf kullanımı; söz konucu modern iç dekorasyon olduğunda ilk önce planlanan dekorasyon unsurlarından biri haline geliyor.

Aynalar ile Görsel Algı Yanılsaması

Modern Ayna

Genç ev sahipleri aksesuar kullanımına önem veriyor ve hem estetik açıdan dikkat çeken hem de küçük evlere derinlik katan aynalar gençlerden tam not alıyor. Tek parça ya da çoklu parçalar şeklinde tasarlanan dekoratif aynalar odaların odak noktasında konumlandırılıyor. Son dönemlerde dairesel biçimlere sahip aynalar büyük beğeni topluyor; aynanın monte edildiği duvarlarda konumlandırılan raflar ve orijinal aksesuarlar tüm ilgiyi üzerine çekiyor.


Paylaş ve Yorum Yap