Kış mevsiminde evinizi daha sıcak bir dekorasyona kavuşturun!

Kış aylarını sabırsızlıkla bekleyip kış köşelerinde zaman geçirmeye heveslenenlerdenseniz artık sizin zamanınız başlıyor! Yağmuru doyasıya seyredebileceğiniz, hayatın akışına tanıklık edebileceğiniz kış köşelerini oluşturmak için en temel dekorasyon tavsiyelerimizi hayata geçirebilirsiniz.

Evinizde kış köşesi yoksa çok şey kaçırıyorsunuz! Kış köşesinde geçireceğiniz konforlu zaman dilimlerini bu sene ertelemeyin ve evinizin bahçesi olmasa bile evinizin bir köşesini kış köşesi olarak dizayn edin. Emin olun kış köşesi oluşturmak düşündüğünüzden de kolaydır! Yalnızca doğru aksesuarları, doğru aydınlatma fikstürlerini ve konforunuzu arttıracak unsurları doğru belirlemelisiniz. Kış köşesi dekorasyonu ile ilgili hazırladığımız bu yazımızda kış köşesi dekore etmek için pratik fikirler bulabilirsiniz.

Kış Köşesi Kişiye Özel Dekore Edilmelidir

Evlerde kış köşesi oluşturmanın temel amacı kişiye özel bir konfor alanı yaratmaktır. Dolayısıyla her kış köşesinin dekorasyonu farklıdır. Kış köşesi oluşturmak isteyenlerin beklentilerini karşılamak ve kendi konforlarını arttırmak için ihtiyaç duydukları unsurları belirlemeleri gerekir. Kimi için yalnızca tek bir berjer, berjer üstünde pelüş bir örtü ve kahvesini yudumlamak için küçük bir orta sehpa yeterli olurken kimileri için kış köşesi rahatlıktan ziyade lüks ihtiyacını karşılamalıdır. Dolayısıyla kişisel tercihler kış bahçesi dekorasyonu belirlenirken ilk dikkate alınması gerekenlerdir.

Kış Köşesi için Balkonu Kapatabilirsiniz

Kış köşenizde maksimum ferahlık istiyorsanız ve büyük bir balkonunuz varsa balkonunuzun bir kısmını kapatarak işe koyulabilirsiniz. Mümkünse tamamını camla kapattığınız köşenize yumuşak bir kilim, tekli bir koltuk ve verimli bir şekilde aydınlatılması için bir lambader konumlandırabilirsiniz. Kış bahçeleri küçük olduğu zaman tek bir aydınlatma fikstürü mekanı aydınlatmak için yeterli olabilir. Kendinize özel oluşturduğunuz bu köşede geceleri kitap okuyabilir, gündüzleri yağmuru izleyebilir, verimli bir şekilde çalışıp kış aylarının keyfini sürebilirsiniz.

Kış Köşesi için Evinizde Şömine Yaptırabilirsiniz

Büyük bir eviniz varsa kış köşesi oluşturmak için şömine yaptırmayı düşünebilirsiniz. Gerçek ya da yapay şömineler sayesinde ortam ambiyansına romantik bir hava katabilirsiniz. En çok sevdiğiniz koltukları bu köşeye çekebilir, birkaç rafı kitaplık olarak kullanabilir, en sevdiğiniz çiçekleri kış köşenize taşıyabilir ve özel tasarım masa lambası tercih ederek kış köşenize otantik bir hava katabilirsiniz.

Pencere Önlerini Kış Köşesine Çevirin

Camdan Kış Manzarası

Eviniz çok küçük ve hatta balkonunuz yok; yine de kendinize özel bir kış köşesi oluşturabilirsiniz. Günümüzde küçük evlerin dekorasyon tasarımları giderek farklılaşıyor ve dekorasyonda yaratıcı fikirler fark yaratıyor. Pencerelerin önüne altında saklama alanı bulunan bir sandık tasarlatarak en dar alanlarda bile nefes alacak bir köşe yaratabilirsiniz. Hem evinizin merkezinde hem de size özel kış köşesinin kalbinde kış aylarını en konforlu şekilde geçirebilirsiniz. Üstelik bu köşeyi yaz aylarında da değerlendirebilir, dört mevsim kendinize özel bir alan yaratmanın keyfini sürebilirsiniz.

Çalışma Alanlarınızı Kış Köşesine Çevirebilirsiniz

Evden çalışıyorsanız ya da evinizde çalışmanız için size ait özel bir oda bulunuyorsa bu odayı kış köşesine çevirmek için zaman kaybetmemelisiniz. Gerekirse masanızın, masa lambanızın ve sandalyenizin yerini değiştirmeli; pencere önüne en rahat koltuğunuzu çekmeli ve şık bir lambader modeli ile kış köşenizin dekorasyonunu tamamlamalısınız. Önemli olanın rahatlığınız ve kişisel zevkleriniz olduğu gerçeğini unutmadan, kış köşenizde yalnızca sizi mutlu eden eşyalara yer vermelisiniz. Bu şekilde kış aylarının hüznünü kendi konforunuza hizmet ettirebilirsiniz.


Paylaş ve Yorum Yap