Dekorasyonda ahşap kullanımı zamansız bir dekorasyon trendidir.

Ahşap ürünler ile dekore edilmiş oda

Ahşabın dokusundaki doğallık ve rengindeki sıcaklık ortam atmosferini değiştirmenin en şık yolları arasında yer alır. Siz de evinizin dekorasyonunu ahşap ögelerle daha şık ve keyifli bir hale getirmek istiyorsanız yazımızdaki önerilerden beğendiklerinizi uygulayabilirsiniz.

Şehirler gittikçe büyüyor, evler aynılaşırken ev dekorasyonuna doğallık katan unsurların önemi artıyor. Evlerinde doğallık etkisi yaratmak isteyen ve ahşabın güvenli limanlarına sığınmak isteyenler ev dekorasyonlarında giderek daha fazla ahşap ögelere başvuruyor. Ahşap zeminler, ahşap oymalı mobilyalar, ahşap raflar, masalar ve sehpalar ev dekorasyonunu farklılaştırıyor. Ahşap kullanımı ile evlere doğal bir hava katılırken evlerin konforu da yükseltiliyor. Bu nedenle ahşap, zamansız şıklığı ile dekorasyon fikirlerinin merkezinde yer almaya devam ediyor.

Ahşap Zeminler Modern Evlerin Olmazsa Olmazı

Ahşap zemin sahibi şık bir odada armatürler

Ev dekorasyonunda zeminlerin rolü önemsenmese de zeminlerin dekorasyonun önemli bir unsuru olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Ahşap kullanımı için de en ideal alanlar olan zeminler ahşap parkelerle kaplandığında evin dekorasyonuna bir anda sıcaklık hakim olur. Elde edilen sıcaklar betonarme binaların doğallığını arttırır ve aynı zamanda seçilen mobilyalar ne kadar modern olursa olsun ahşap sayesinde evin genel görünümü samimi bir siluete bürünür. Zeminlere ahşap sıcaklığı katmak isteyenler mobilyaları ile uyumlu tercihler yapabilir ve odaların odak noktalarını lambader, spot lamba ve aplik gibi ışıklandırma fikstürleri ile aydınlatarak ahşabın büyüsünü ortaya çıkarabilir.

Mobilya Seçiminde Ahşaplara Yer Verin

Ahşap yemek odası tanımı

Günümüzde ev mobilyaları birçok farklı materyalden ve birçok farklı renkte üretilebiliyor. Eski dönemlerde ahşap kullanımı daha yaygınken günümüzde ahşap mobilya fiyatlarının artması ve yeni dekorasyon tarzlarının etkisinin hissedilmesi ahşap tercih edenlerin sayısını azaltıyor. Yine de ahşap mobilya modası geçmiş değil; özellikle evlerinde doğal bir atmosfer yaratmak isteyenler ahşap mobilyaların çekiminden uzak duramıyor. Siz de mobilya seçimlerinizde ahşaplara yer verebilir; evinizde yeşil bitkileri aksesuar olarak kullanarak ahşap etkisini güçlendirebilirsiniz. Gün ışığından maksimum yararlanmak için perdeleri açtığınızda evinize giren ışık huzmelerini ahşap mobilyaların karşılamasına izin verirseniz, o an evinizin keyfine varabilirsiniz.

Dekorasyonda Doğal Taşları ve Ahşap Ögeleri Birlikte Kullanın

Doğal taş kaplama Tv ünitesi

Dekorasyonda ahşap kullanımı evlerde doğallığı yakalamanın tek yolu değildir; evlerde doğal taş kullanımının da yarattığı etki hafife alınmamalıdır. Üstelik bu iki unsurun uyumlu bir şekilde kullanılması da mutlaka alternatif fikirler arasında yer almalıdır. Kimi zaman şöminelerde doğal taş, genel dekorasyonda ahşap kullanılır; kimi zaman ahşabın tüm sıcaklığını yansıtan yemek takımlarının arkasındaki duvar doğal taşlarla kaplanır.

Önerilen İçerik:

 

Ahşap ve doğal taşların birlikte kullanımı titizlikle planlandığında alınacak etki hep aynıdır; evlerin atmosferinde fark edilir bir değişim yaşanır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ahşap ve doğal taş eş zamanlı olarak kullanılacaksa aralarındaki dengenin en iyi şekilde sağlanmasıdır. En iyi sonuçların alınması istendiğinde profesyonel destek alınması da gerekebilir.

Ahşap Detaylı Aydınlatma Fikstürlerine Ne Dersiniz?

Ahşap detaylı aydınlatma

Ev dekorasyonunda ahşap kullanımı ile ilgili radikal değişiklikler yapmak istemeyenler ahşap detaylı aydınlatma fikstürleri ile de göz alıcı sonuçlar elde edebilirler. Son yıllarda ahşap avize, ahşap lambader ve ahşap aplik modelleri oldukça popülerdir. Hem ortamın katmanlı aydınlığına destek olan hem de fonksiyonelliklerinin yanı sıra estetik tasarımları ile de beğeni toplayan aydınlatma aksesuarları ile dekorasyon değişimleri istekleri uygun maliyetlere çözülebilir.

Paylaş ve Yorum Yap